PneuMaxx in revista Tranzit noiembrie 2015

Adaptare la noile realităţi ale pieţei prin pachete de produse şi servicii

Bedelco a avut o evoluþie constantã în ultimii ani pe piaþa anvelopelor de camion din România si îsi propune sã fie un jucãtor important pentru urmãtorii 10-15 ani, obiectiv ce necesitã o adaptare permanentã la cerinþele clienþilor, care pe fondul
crizei economice si financiare s-au schimbat, în sensul preferinþei tot mai puternice pentru produse ieftine sau pentru pachete de servicii care sã permitã exploatarea cât mai eficientã a pneurilor

Bedelco îşi desfăşoară activitatea în Belgia, Algeria, România (singura locaţie unde face şi producţie, având fabrică de reşapare) şi Luxemburg şi mai are birouri de reprezentare în Bielorusia şi China. În prezent, dintre acestea cea mai bună piaţă este cea din Algeria, care pentru Bedelco a avut o creştere semnificativă în 2015, ca rezultat al investiţiilor făcute acolo în ultimii ani. În ceea ce priveşte situaţia din România, ea este similară cu cea din celelalte ţări europene, în sensul în care „criza economico-financiară îşi spune cuvântul şi există un blocaj financiar ce creează dificultăţi în atingerea obiectivelor noastre“, aşa cum arată Bernard Delhez, Presedinte Director General. Pe de altă parte, însă, spre deosebire de pieţele vest-europene, cea din România are potenţial, „dar are nevoie de mai multă stabilitate politică şi legislativă - de exemplu, în ceea ce priveşte legea insolvenţei, care este mult mai permisivă decât în alte state, ceea ce influenţează negativ şi vânzările de anvelope“.

Pe de altă parte, un aspect pozitiv este acela că în ultimii ani mulţi operatori logistici din Europa de Vest şi-au deschis puncte de lucru la noi, fapt ce arată potenţialul României. „De altfel, acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care şi noi am investit aici“, punctează Bernard Delhez.

În ceea ce priveşte problemele principale care îi afectează pe transportatorii români, reprezentantul Bedelco apreciază că acestea sunt lipsa mărfurilor generale pentru export (care i-a făcut pe mulţi să se orienteze spre pieţele intracomunitare) şi lipsa proiectelor importante de infrastructură (pentru transportatorii din construcţii), precum şi dificultatea cu care îşi recuperează creanţele de la stat. Toate acestea au dus la diminuarea volumului lor de activitate sau chiar la reconversia către alte sectoare economice.

Anvelopele buget, tot mai căutate

Evoluţia companiei în România a fost relativ constantă, deşi piaţa s-a schimbat în ultimii ani, în sensul că au crescut vânzările de anvelope buget. Iar din această cauză, dar şi pe fondul încercării marilor producători de a aduce pneurile din gama medie şi premium mai aproape de cele buget din punct de vedere al preţurilor sau de a veni cu propuneri speciale pentru flote, în 2015 se simte o diminuare a marjei de profit. „Astfel că, din cauza concurenţei tot mai mari şi a presiunii asupra preţurilor, dar şi pentru că perspectivele economice actuale nu ne arată o schimbare pozitivă în următorii ani, trebuie să ne adaptăm permanent la condiţiile pieţei. Concret, pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri, căutăm în permanenţă soluţii alternative, astfel încât să propunem pachete de anvelope şi servicii care, cumulate într-un raport calitate/preţ, să ofere beneficii ambelor părţi. Până acum am reuşit să facem faţă noilor condiţii şi avem certitudinea că vom avea în continuare un cuvânt greu de spus pe piaţa anvelopelor de camion din România“, declară Bernard Delhez.

Bedelco are clienţi pentru toate cele trei categorii de anvelope, dar în ultimii ani, din cauza crizei şi a blocajului financiar care se simte mai puternic decât în 2014, se observă aceeaşi tendinţă generală a pieţei, de creştere a preferinţei cumpărătorilor pentru anvelopele ieftine. În plus, vânzarea de pneuri reşapate a scăzut foarte mult în ultimii trei ani din cauză că produsele din China sunt vândute aici la un preţ foarte apropiat de cel al reşapatelor.

În ceea ce priveşte vânzările din 2015, ele se vor menţine la nivelul din ultima perioadă sau eventual va exista o creştere mică faţă de 2014 spre final de an, tendinţă care se manifestă şi pe celelalte pieţe europene unde este prezentă compania.

Reţeaua de distribuţie din România continuă să se extindă

Vânzările de anvelope de camion au reprezentat în ultimii ani pentru Bedelco 90% din vânzările din Europa de Est, iar anvelopele industriale şi cele de camionete deţin 10% din total.

Compania are un depozit în Belgia şi şase în România (unul central la Bucureşti şi cinci în Ploieşti, Piteşti, Arad, Bacău şi Constanţa, iar reţeaua de distribuţie este în curs de extindere) şi dispune de un stoc permanent de 10.000 de anvelope. În cinci dintre cele şase puncte de vânzare de la noi funcţionează şi service-uri de roţi PneuMaxx (marca prin care Bedelco East Europe activează pe piaţa din România), care oferă servicii de montare, echilibrare, reparare şi recanelare pentru anvelope de camion, iar în fabrica de la Bucureşti clienţii au posibilitatea de a reşapa propriile carcase. Toate aceste servicii aduc venituri importante adiacente vânzării de anvelope.

În ceea ce priveşte vânzarea de anvelope, pe piaţa noastră firma se ocupă de distribuţia de Dunlop, Fulda, Sava, Michelin, Kormoran, Continental, Semperit, Matador, Triangle (anvelope de camion şi industriale), Kumho, Galaxy (anvelope industriale), precum şi de producţia şi distribuţia de anvelope reşapate pentru camioane.

Pneurile destinate sectorului contrucţiilor reprezintă circa 10% din totalul vânzărilor, cele pentru transport intern, 35%, cele pentru internaţional, 40%, iar cele pentru transport urban (firme de salubrizare şi transport public de persoane), 10%. Faţă de 2014, în 2015 se constată o tendinţă de creştere a transportului internaţional şi o scădere a segmentului de construcţii. Iar în 2016 se estimează că, din cauza lipsei unor proiecte importante de infrastructură, această ultimă tendinţă se va menţine.

Oferim o gamă diversificată de produse şi servicii specifice, având ca obiect de activitate atat importul şi distribuţia de anvelope noi cât şi productia si comercializarea anvelopelor de camion reşapate prin tehnologia "la rece" - Ringtread System.
NE GASITI SI PE
© Copyright Pneumaxx 2019. Toate drepturile rezervate.